19. April 2024

Snežana Boršoš, autor Čarobne knjige Snežana Boršoš, autor Čarobne knjige

Bog je sve osim starca sa belom bradom koji čeka da pogrešiš pa da te kazni

Živeti život sa svešću o tome da događaji nisu samo nešto što nam neminovno dolazi već ono što sami, svesvno ili ne, stvaramo, čini ovozemaljsko putovanje zanimljivijim u najmanju ruku.

Naravno, sve to podrazumeva preuzimanje odgovornosti za svaku misao koju negujemo, za činjenje ali i nečinjenje jer mi smo kreatori stvarnosti. Snežana Boršoš, autor Čarobne knjige je ovo odavno shvatila i svojim primerom motivisala mnoge da spoznaju svet neograničenih mogućnosti. U razgovoru sa njom još jednom je potvrđena tvrdnja da ono u šta verujemo to i živimo.

 

Kako ste došli do spoznaje da život ne čine samo datosti već da mi utičemo na događaje?

Jednostavno, nisam bila zadovoljna svojim načinom života, svojim izborima i ljudima kojima sam bila okružena. Stalno sam sebi postavljala pitanja. Zašto? Naravno, kao i uvek na postavljena pitanja dobijemo odgovore. Dolazili su na razne načine. Odjednom u mojoj svakodnevnoj realnosti su se počele pojavljivati knjige na temu kako život funkcioniše,  videa na temu  Zakona privlačenja, šta su afirmacije, šta je podsvest…


Prva knjiga koja me je prodrmala bila je Buđenje koju je napisao Antoni de Melo. Svaka njegova rečenica me je “ošamarila”. Nisam imala otpor i odmah sam znala da govori istinu. Rezonovalo je sa mnom. Kliknulo je. Spoznala sam da život nije ono što nam se nudi nego ono što mi nudimo životu. Ništa nije prestalo da mi se događa ali sam ja odlučila drugačije gledati na ono što mi se događa.

 

Kako utičemo na događaje?

Uverenjem i  vibracijom (vibracijska smo bića). To su moja dva kratka odgovora.
Dešava nam se ono u šta duboko u sebi verujemo, odnosno, to uverenje u nama vibrira i tom našom  vibracijom zauzimamo određeno mesto u Svemiru. Vibraciju stvaramo isključivo svojom emocijom. Ono što osećamo dobijamo još, sviđalo se to nama ili ne.
Kako promeniti uverenja i vibraciju? Lepo, živimo u XXI veku i sve informacije i sva znanja su nam lako dostupna. Hvala svima onima koji su osmislili internet, google, youtube… i naravno knjige.

 

Kako započeti proces osvešćivanja?

Svesno. Da, sasvim svesno se zaustavite i postavite sebi pitanje: Šta ja sad osećam? Da li meni ovo služi ili ne?
Na primer,  pozvala me prijateljica na kafu?  Odmah sebi postavite pitanje: kako se ja osećam kad sam u njenom društvu? Da li ja od nje mogu nešto novo i korisno naučiti? Da li se ja nakon druženja sa njom bolje osećam?
I tako svaku situaciju preispitajte. Da, ima posla, ali moramo se baviti sobom ako hoćemo da provedemo život u “dobrim” emocijama.

Autor ste Čarobne knjige u koju se upisuju želje da bi se ostvarile. Kako to, zapravo, funkcioniše?

Inspirisana jednim videom o kreiranju budućnosti, nastala je Čarobna knjiga. Mnogi učitelji, naučnici i psiholozi tvrde (a i naučno je dokazano) da je pisanje izuzetno važno i da jača naš fokus. Pisanjem želja u Čarobnu knjigu se diže vibracija, u umu se stvaraju mentalne slike i menjaju uverenja. Zapisuju se želje, planovi, zahvalnosti i nove priče (priče o životu koji želiš živeti).


Moje jednogodišnje iskustvo (od kad Čarobna knjiga postoji) je fantastično. Mnogi su se životi promenili, mnoge lične manifestacije su podeljene u zatvorenoj fb grupi Čarobna knjiga i JA i mnogo ličnih poruka putem e mail, inboxa i telefona sam dobila. Čarobna knjiga RADI. Naravno, ako si otvoren i ako veruješ da postoji nešto što se ne vidi i ne dodiruje ali je u našoj službi.


Svaki uspešan čovek će vam potvrditi moć VIZIJE.  Možda je nisu svi zapisivali ali su je u svojim umovima koristili. Nismo svi jednaki, nekom je potrebno malo da poradi na svojim vizijama, da pisanjem otkloni sva uverenja koja ga koče da ostvari svoje snove.

 

Zašto smo do skoro malo znali o Zakonu privlačenja ako je poznato da je to univerzalni zakon kao i gravitacija, recimo?

Govorili su nam o Zakonu privlačenja ali ih nismo slušali. Podsetite se časova fizike i Teslinih teorija i znanja. Albert Ajnštajn nam je isto govorio ali oni su za nas bili “čudaci”. Malo je onih koji su svoju pažnju posvetili energiji, vibraciji i Ajnštajnovoj teoriji o relativnosti. Bilo je važno dobiti što pozitivniju ocenu za napamet naučenu lekciju i to je bilo sve.
Mnogi drugi naučnici i uspešni ljudi prošlih vremena su ovu tajnu čuvali za sebe iz ličnih razloga i nisu je hteli podeliti u javnosti.

 

Šta su za Vas osnovni alati u kreiranju stvarnosti ?

FOKUS I UVERENJA.

Kako da čovek postigne harmoniju i mir u vreme, skoro, dominantnog negativnog poretka na globalnom nivou koje je sveprisutno i u medijima i u okruženju?

Mir i harmonija se postižu fokusom na dominanto pozitivan poredak na globalnom nivou. Ja  ga vidim i verujem u njega i po tom pitanju sam u miru i harmojiji. Što se medija tiče još je jednostavnije. To se rešava jednim klikom na daljinskom upravljaču. Sam biraš teme za gledanje iIi slušanje. Sve što vidim u mom okruženju je isključivo moj  IZBOR. TAČKA.

 

Kakva je Vaša percepcija Boga, u šta verujete?

Bog je sve osim starca sa belom bradom koji čeka da pogrešiš pa da te kazni. Za mene je Bog I energija  i materija. Bog je nešto što reaguje na naše emocije, na naše akcije i na naše izbore. Bog je ljubav.
U šta verujem? Verujem u sedam duhovnih zakona (o kojima nas niko nije učio).

 

Na čemu ste zahvalni?

Zahvalna sam na svemu što imam. Kad počnem da pišem svoje zahvalnosti ili da ih na glas izgovaram prosto ne znam stati. Samo izviru. A za ono  što nemam prvo preispitam da li mi to zaista treba. Da li je to želja duše ili ega. Ako je želja duše, radim na tome da to i dobijem. Naravno, i egu nekad udovoljim. Volim ovozemaljske udobnosti i materijalne stvari koje mi olakšavaju funkcionisanje u ovom životu.
    

Imate li svakodnevne rituale koje biste preporučili drugima, kako započeti jedan dan i do kraja u njemu biti pozitivan?

Da, imam rituale koji mi služe. Jutranju kafu pijem iz šolje sa slikom čarobnog štapića - podseti me na čaroliju. Imam zeleni kamenčić koji odgovara mom horoskopskom znaku koji nosim u torbi koji u toku dana izvadim i samo dodirnem da me podseti da je sve u najboljem redu. Svako jutro u Čarobnu knjigu upišem nekoliko rečenica zahvalnosti ili nešto što mi je za taj dan važno.
Preporučujem i vama da se okružite sitnim detaljima, rekvizitima i ritualima koji u vama izazivanju pozitivnu, dobru emociju.

 

Kako se može nabaviti Čarobna knjiga?

Čarobna knjiga se naručuje kod mene na e mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
ili Fb inbox Snezana Borsos

Preporuka za edukaciju:
Knjige: Buđenje - Antoni de Melo, Razgovori s Bogom - Nil Donald Volš, Traži i dobićeš - Ester i Džeri Hiks, sve knjige od Lujze Hej i Ane Bučević.

Videa: Ana Bučević, Nada Bučević, Srđan Roje, Brankica Kovačević..
Videa na engleskom: Opra Vinfri (Oprah Winfrey), Bentinjo Masaro, Ester Hiks (Esther Hicks)…

Poruka: Okružite se ljudima od kojih možete učiti, koji znaju koliko vredite i koji će vam pomoći da se još bolje osećate. I naravno, onima koje će vas slatko nasmejati.


Razgovor vodila Dragana Lilić

Povezane teme

UG KNTD - Kako funkcionišu mediji - srozavanje nacije i profit... TV emiter, u toku emitovanja rijaliti emisije, naručeno, s'krajnje niskom namerom da fascinira gledaoca bezobzirnošću, primitivizmom... prikazuje scenu s...

Parastosi iliti terevenke bez muzike... Misterija ili ne, smrt je neminovnost. Trenutak nastajanja u sebi nosi seme nestajanja. Tako je oduvek. Nema početka bez kraja, ni obrnuto, verujem. Zašt...

Čovek neolitа bio je više integrisаn u svet nego moderni čovek... TAČKA KOJA SAŽIMA UNIVERZUM Akаdemiku Ljubomiru Simoviću Nаgrаdu zа životno delo dodelilа Srpskа književnа zаrugа Akаdemik Ljubomir Simović je pesnik impres...

Prizrensko bilo života koje se obnavlja... Mali esej povodom knjige „Vraćam se“, Nade Hadži – Perić, posvećene Prizrenu Stvaralačke energije često izviru iz onoga što je čovek...

Parastos iliti terevenka bez muzike... Misterija ili ne, smrt je neminovnost. Trenutak nastajanja u sebi nosi seme nestajanja. Tako je oduvek. Nema početka bez kraja, ni obrnuto, verujem. Zašt...

jul 29 2018

Prepoznavanje i klasifikacija nepoželjnog ponašanja kod dece

Najčešći problem današnjih roditelja je neposlušnost dece.
jul 14 2020

Dela Kler Simon i Maka Sajka na „Beldoksu“

Trinaesti festival dokumentarnog filma „Beldoks“ i ove godine prirediće dve značajne retrospektive autora čije je…
oktobar 11 2016

Zobena kaša sa kruškom

Ovaj jesenji obrok predstavlja dobar izbor za doručak, nećete se osećati naduto a daće vam…
novembar 09 2016
Neuroza

Balkan Life News

Photo By Balkan IN

photo3.jpg
Balkan IN

Kulturno informativni portal Balkan In.

Hram Svetog Save, Kripta

Najiščekivaniji YouTube kanal na prostoru celog Balkana

Prema relevantnim podacima kojima raspolaže Novinska agencija Balkan In, najiščekivaniji YouTube kanal na prostoru celog Balkana je Dnevna doza NADAhnuća, Nade Bučević.

Mesto za vašu reklamu

Balkan IN Magazin

Kulturno informativni portal Balkan In obuhvata segmente - politika, vesti, kultura, umetnost, nauka, medicina, sport, zdravlje i priroda, autromobilizam, moda, putovanja.
Kulturno informativni portal Balkan In obuhvata segmente - politika, vesti, kultura, umetnost, nauka, medicina, sport, zdravlje i priroda, autromobilizam, moda, putovanja.

Prijatelji

Sve o Labradorima

 DR MARKO JOVAŠEVIĆ – MENTALNO I FIZIČKO ZDRAVLJE

Foto

Janko Tipsarević