5. May 2024

Miloš Denda Miloš Denda

Proizvodnja volje

Fizička aktivnost, optimalna, stručno dozirana i vođena, kao i pravilna ishrana, označavaju osnovu i glavne preduslove za zdrav život, posebno u današnje vreme, kada se vežbanju, kao sastavnom delu opšte kulture, posvećuje minimalna pažnja i na čiji se pomen najbrže pronađe izgovor za sopstvenu neaktivnost.

Prosto, to je nedostatak volje i u velikoj meri nedovoljne svesti o važnosti redovne fizičke aktivnosti.
Tražiti razloge za takvo stanje svesti u ovom slučaju nije od presudnog značaja i da ne ulazimo sad u to, jer ćemo ponovo lako naći izgovor da ne menjamo postojeće stanje, i tačno je, nije lako započeti proces i menjati navike, ali, poenta je promeniti ih, iako je teško. Zbog svega toga smo mi tu, trenerski tim Sportske akademije Kočović, stoji Vam na raspolaganju ukoliko ste odlučni u nameri da uradite nešto dobro za sebe. Jedno je sigurno, ako budete istrajni i posvećeni, odgovorno tvrdimo da ćete brzo osetiti prve rezultate sopstvenog rada, a njihova vidljivost dodatno će Vas motivisati za budući rad.


Ne ulazeći u razloge Vašeg dolaska, a oni su najčešće estetske prirode klasicističke ili akademske koncepcije, kao što je kultivacija tela, telesnih pokreta, lepota i oblikovanje, i sve su to lepe i legitimne želje, i svakako negujemo te vrednosti, kao i one bitnije, humanstičke koncepcije, koja pored ostalih vrednosti, podrazumeva jednakost, uključivost i dostupnost svima.

„Kretanje je uzrok čitavog života.“ - Leonardo da Vinči


Važno je da ste aktivni i da smo mi u mogućnosti da vam pomognemo da ostvarite ciljeve, što uključuje detaljno pojašnjavanje metodike rada, dijagnostiku vašeg trenutnog stanja i određivanje realnog vremenskog perioda za njihovo postizanje. Osnovni zadatak našeg rada je izgradnja Volje, promovisanje i zagovaranje aktivizma, razbijanje predrasuda, posebno kada je reč o treningu snage i njegovom fundamentalnom značaju u radu sa svim kategorijama vežbača, i kao primarnom uslovu, pored razvijene aerobne izdržljivosti, za funkcionalan i zadovoljavajući psihofizički status. Mi proizvidimo snažnu Volju, jer ona gradi disciplinu, a iz iskustva nam je poznato da mnogi disciplinu doživljavaju kao teret, a ona svakako nije to, već jasan pokazatelj lične odgovornosti i samopoštovanja.


Snažna Volja automatski znači i snažno telo, a snažno telo je zdravo telo, i tu dolazimo do suštine zajedničkog angažovanja, a ona je, rečju – Zdravlje. Glavni problem sa kojim se suočava savremeno društvo je nedovoljno kretanje (hipokinezija), ako na to dodamo gojaznost i psihički stres, kao sve česću pojavu, dolazimo do glavnog uzročnika koji dovodi do niskog nivoa fizičke i psihičke radne sposobnosti, a koji se stručno naziva „morbogeni trijas“. Svi ovi faktori, uz nepravilnu ishranu, sasvim sigurno vode organizam u bolesno stanje, počevši od onih klasičnih, kardiovaskularnih oboljenja, pa do psihičkih, kao sto je sve izraženija neuroza, slaba koncentracija i stres koji direktno utiče na životni elan.

Sportska akademija Kočović


Snaga je vladajuća motorička sposobnost, jer uslovljava dinamičku vitalnost telesnih pokreta, a telesni pokret se svrstava u red bazičnih potreba čoveka. Zato, ne tražite izgovore, nego trenirajte, da biste sprečili navedene zdravstvene probleme, a iskusili sve koristi koje vežbanje donosi.
Jedino što bih dodao još je da, ako pored brige o fizičkom izgledu, negujete i razvijate duh, postoji velika mogućnost da stignete do savršenog balansa, mentalne i fizičke harmonije, a to je recept uravneteženog života još iz antičkih vremena. Zlatna sredina koja donosi ravnotežu. Na kraju, sve bih sveo na misao da je u životu izuzetno važno hodati uspravno, bukvalno i u prenesenom značenju. Dođite, čekamo Vas! Hala Pionir, Čarlija Čaplina 39.

Miloš Denda, personalni trener Sportske akademije Kočović

 

Povezane teme

Kako nastaje bolest?... Kada dođe do nakupljanja toksičnih materija u telu, koje uglavnom unosimo preko hrane, telo će najpre početi da ih odlaže pre svega u masnom tkivu koje služi za...

Hronični umor zbog smene godišnjih doba... Smenu godišnjih doba mnogi neće osetiti samo po promeni temperature, već i po manjku energije. Procenjuje se da svaka druga osoba u tom periodu ima simpt...

Memorandum o razumevanju da bi se obezbedilo dovoljno krvi... Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisao je danas sa predstavnicima Saveza udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Memorandum o razumevanju, kojim je definisana ...

Etika... Marko Milačić je rođen 22. maja 1985. godine u Podgorici. Završio je Fakultet političkih nauka, smer novinarstvo. Specijalizirao na istom odseku. Magistr...

Svetla budućnost za lečenja kancera... Naučnici Univerziteta Mekgil u Montraelu razvili su metodu lečenja karcinoma uz pomoć nanorobota. Nanoroboti mogu da “putuju” kroz krvotok i tako pr...

maj 21 2018

Da li „zabrinutost“ znači „voleti“!?

Za mnoge ljude, briga je jedan od pokazatelja da mi vodimo računa o nekome.
oktobar 13 2016

Ovog vikenda posetite Sajam muzike na Kolarcu

Na konferenciji za novinare danas je najavljeno da će, predstojećeg vikenda, Kolarčeva zadužbina  organizovati Sajam…
septembar 18 2016

Prirodni antibiotik

Napravite prirodni antibiotik, sezona gripa i prehlade kuca nam na vrata. Ovaj prirodni antibiotik ima…

Balkan Life News

Photo By Balkan IN

photo4.jpg

BABIĆ: Izgleda da je staromodno i zazorno pokazati pozitivno mišljenje prema svojoj zemlji

Milun Mića Babić, uspešan privrednik, književnik, otac, divan deda… Čovek za primer jednom rečju, neko ko unosi mir i ko nastoji da svet učini boljim.

Mesto za vašu reklamu

Balkan IN Magazin

Kulturno informativni portal Balkan In obuhvata segmente - politika, vesti, kultura, umetnost, nauka, medicina, sport, zdravlje i priroda, autromobilizam, moda, putovanja.
Kulturno informativni portal Balkan In obuhvata segmente - politika, vesti, kultura, umetnost, nauka, medicina, sport, zdravlje i priroda, autromobilizam, moda, putovanja.

Prijatelji

Sve o Labradorima

 DR MARKO JOVAŠEVIĆ – MENTALNO I FIZIČKO ZDRAVLJE

Foto

Janko Tipsarević